ADRES

Europalaan 2C, 3526KS, Utrecht

TELEFOON

030 - 227 1974

E-MAIL

welkom@workjoy.nl

Heb je vragen over ons of onze diensten?

Neem dan gerust contact op. We spreken je graag!

Contact

Alles wat je moet weten over werkgeluk.

Professionals zijn zich steeds meer bewust dat gelukkig zijn op werk een grote impact heeft op hun leven. Daarom is werkgeluk voor velen een belangrijke voorwaarde om voor een werkgever te kiezen en loyaal te blijven.

Werkgeluk. Een beleid met concrete resultaten.
Maar wat leveren gelukkige werknemers nou eigenlijk op? Veel organisaties zien geld uitgeven aan werkgeluk als een kostenpost. Maar het is een investering. Organisaties die investeren in werkgeluk kiezen namelijk voor resultaat. Een geluksgericht personeelsbeleid betaalt zich uit op verschillende vlakken. Uit wetenschappelijke onderzoeken komen concrete voordelen van gelukkige werknemers.

Dat maakt investeren in werkgeluk een rendabele investering. Sterker nog: iedere euro die een organisatie investeert in werkgeluk betaalt zich vijf keer terug! (Rath & Harter, 2010)

Werkgeluk wordt steeds belangrijker
Werkgeluk wordt steeds belangrijker. Professionals zijn zich steeds meer bewust dat gelukkig zijn op werk een grote impact heeft op hun leven. Daarom is werkgeluk voor velen een belangrijke voorwaarde om voor een werkgever te kiezen en loyaal te blijven.

Gezonde ontwikkeling
Wij zien dat als een gezonde ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat werknemer en werkgever elkaar steeds meer moeten gaan opzoeken en moeten investeren in hun relatie. Ze kunnen immers niet zonder elkaar. En als ze maar genoeg in de relatie investeren komen ze samen tot een geweldige samenwerking waar beide partijen profijt van hebben.

Gelukkige medewerkers..

..zijn 37% minder ziek.

..zijn 34% productiever.

..zijn 69% loyaler.

..zijn 22% winstgevender.

Werkgeluk is subjectief.
Werkgeluk is een subjectief en breed begrip. En dat maakt het nu net zo interessant. Iedere werknemer wordt gelukkig van andere gelukstriggers. Niemand is daarin hetzelfde. Daarbij wordt je ook geen gelukkige werknemer door slechts één trigger. Er is altijd een combinatie van factoren die ervoor zorgt dat jij je ergens goed voelt.

Wetenschap als fundament
Voor deze factoren maakt WorkJoy graag gebruik van de wetenschap. Er wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar werkgeluk. Wat is het en welke factoren resulteren in gelukkige werknemers? Daarnaast voeren wij op jaarlijkse basis ons werkgeluk onderzoek uit. We interviewen dan werknemers van alle leeftijden en uit alle sectoren om trends in werkgeluk te vinden. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Werkgeluk bestaat uit (minimaal) 15 gelukstriggers
Zoals we al zeiden: werkgeluk is een subjectief begrip. Er is altijd een combinatie van factoren die bepaalt in hoeverre iemand zich gelukkig voelt op de werkvloer. Wij houden in in onze dienstverlening daarom rekening met maar liefst 15 gelukstriggers.

Autonomie

Professionele ontwikkeling

werk/Privé balans

Impact

Waardering

Werkomgeving

Status functie en organisatie

Relatie met collega's

Samenwerken

Respectvolle, eerlijke behandeling

Zingeving

Plezier op de werkvloer

Perspectief

Teamgevoel

Inspanning/Ontspanning balans

Gelukkige medewerkers..

..veroorzaken 50% minder veiligheidsincidenten.

..zijn 77% vaker ambassadeur van de werkgever.

..verlenen 22% betere service.

..zijn 100% een goede investering.