Gelukkige werknemers, geweldige prestaties.
E-MAIL

welkom@workjoy.nl

ADRES

Europalaan 2c, 3526 KS Utrecht


Warning: Illegal string offset 'hide_breadcrumbs' in /home/workfuel/public_html/wp-content/themes/roof/layouts/header/title-bar.php on line 82

Werkgeluk

Werkgeluk.

Werkgeluk: Hoe, wat en waarom?

Je bent hier: Home » Werkgeluk

Werkgeluk.

Alles wat je moet weten.

Professionals zijn zich steeds meer bewust dat gelukkig zijn op werk een grote impact heeft op hun leven.
Daarom is werkgeluk voor velen een belangrijke voorwaarde om voor een werkgever te kiezen en loyaal te blijven.

Beleid met concrete resultaten.

Wetenschappelijk onderzoek toont concrete voordelen.

Maar wat leveren gelukkige werknemers nou eigenlijk op? Veel organisaties zien geld uitgeven aan werkgeluk als een kostenpost. Maar het is een investering. Organisaties die investeren in werkgeluk kiezen namelijk voor resultaat. Een geluksgericht personeelsbeleid betaalt zich uit op verschillende vlakken. Uit wetenschappelijke onderzoeken komen concrete voordelen van gelukkige werknemers.

Dat maakt investeren in werkgeluk een rendabele investering. Sterker nog: iedere euro die een organisatie investeert in werkgeluk betaalt zich vijf keer terug! (Rath & Harter, 2010)

Werkgeluk steeds belangrijker.

Een gezonde ontwikkeling.

Werkgeluk wordt steeds belangrijker. Professionals zijn zich steeds meer bewust dat gelukkig zijn op werk een grote impact heeft op hun leven. Daarom is werkgeluk voor velen een belangrijke voorwaarde om voor een werkgever te kiezen en loyaal te blijven.

Gezonde ontwikkeling
Wij zien dat als een gezonde ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat werknemer en werkgever elkaar steeds meer moeten gaan opzoeken en moeten investeren in hun relatie. Ze kunnen immers niet zonder elkaar. En als ze maar genoeg in de relatie investeren komen ze samen tot een geweldige samenwerking waar beide partijen profijt van hebben.

Gelukkige werknemers..

..zijn 37% minder ziek.

..veroorzaken 50% minder veiligheidsincidenten.

..zijn 34% productiever.

..zijn 77% vaker ambassadeur van de werkgever.

..zijn 69% loyaler.

..verlenen 22% betere service.

..zijn 22% winstgevender.

..zijn 100% een goede investering.

Ook aan de slag met werkgeluk?

We gaan graag om tafel.

De aanwezigheid van werkgeluk reduceert het ziekteverzuim, verhoogt de productiviteit, verlaagt de ongewenste uitstroom en stimuleert de winstgevendheid van een organisatie.

Werkgeluk is subjectief.

Wetenschappelijk onderzoek als fundament.

Werkgeluk is een subjectief en breed begrip. En dat maakt het nu net zo interessant. Iedere werknemer wordt gelukkig van andere gelukstriggers. Niemand is daarin hetzelfde. Daarbij wordt je ook geen gelukkige werknemer door slechts één trigger. Er is altijd een combinatie van factoren die ervoor zorgt dat jij je ergens goed voelt.

Wetenschap als fundament
Voor deze factoren maakt WorkJoy graag gebruik van de wetenschap. Er wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar werkgeluk. Wat is het en welke factoren resulteren in gelukkige werknemers? Daarnaast voeren wij op jaarlijkse basis ons werkgeluk onderzoek uit. We interviewen dan werknemers van alle leeftijden en uit alle sectoren om trends in werkgeluk te vinden. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Factoren werkgeluk.

Meer dan 15 gelukstriggers.

WorkJoy doet haar metingen op onder andere de volgende factoren:

Autonomie

Professionele ontwikkeling

Werk/Privé balans

Impact hebben

Respectvolle behandeling

Status functie en organisatie

Relatie met collega's

Waardering

Samenwerken

Werkomgeving

Zingeving

Plezier op de werkvloer

[testimonials style=”style2″ des_testimonials_flex_slideshow_speed=”6000″ des_testimonials_flex_animation_duration=”3000″ testimonials_cats=”0″ number=”0″]

Meer dan 50 klanten kozen al voor werkgeluk.