ALLES OVER WERKGELUK

Je bent hier: Home » Werkgeluk
WERKGELUK: HOE, WAT EN WAAROM?

Werkgeluk: Strategie met concrete resultaten

Maar wat leveren gelukkige werknemers nou eigenlijk op? Veel organisaties zien geld uitgeven aan werkgeluk als een kostenpost. Maar het is een investering. Organisaties die investeren in werkgeluk kiezen namelijk voor resultaat. Een geluksgericht personeelsbeleid betaalt zich uit op verschillende vlakken. Uit wetenschappelijke onderzoeken komen concrete resultaten. Wist je dat gelukkige werknemers:

27% tot 37% minder ziek zijn dan ongelukkige werknemers;

20% tot 34% productiever zijn dan ongelukkige collega's;

Voor 51% tot 69% minder verloop zorgen;

De eindklant 12% tot 22% blijer maken door betere serviceverlening;

Een bedrijf 12% tot 22% winstgevender maken;

In 77% van de gevallen ambassadeur voor hun werkgever zijn;

Zorgen voor 50% minder veiligheidsincidenten op werk.

Werkgeluk wordt steeds belangrijker

Werkgeluk wordt steeds belangrijker. Professionals zijn zich steeds meer bewust dat gelukkig zijn op werk een grote impact heeft op hun leven. Daarom is werkgeluk voor velen een belangrijke voorwaarde om voor een werkgever te kiezen en loyaal te blijven.

Gezonde ontwikkeling
Wij zien dat als een gezonde ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat werknemer en werkgever elkaar steeds meer moeten gaan opzoeken en moeten investeren in hun relatie. Ze kunnen immers niet zonder elkaar. En als ze maar genoeg in de relatie investeren komen ze samen tot een geweldige samenwerking waar beide partijen profijt van hebben.

” Werkgeluk reduceert het ziekteverzuim, verhoogt de productiviteit, verlaagt de ongewenste uitstroom en stimuleert de winstgevendheid van een organisatie. “

Werkgeluk is subjectief

Werkgeluk is een subjectief en breed begrip. En dat maakt het nu net zo interessant. Iedere werknemer wordt gelukkig van andere gelukstriggers. Niemand is daarin hetzelfde. Daarbij wordt je ook geen gelukkige werknemer door slechts één trigger. Er is altijd een combinatie van factoren die ervoor zorgt dat jij je ergens goed voelt.

Wetenschap als fundament
Voor deze factoren maakt WorkJoy graag gebruik van de wetenschap. Er wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar werkgeluk. Wat is het en welke factoren resulteren in gelukkige werknemers? Daarnaast voeren wij op jaarlijkse basis ons werkgeluk onderzoek uit. We interviewen dan werknemers van alle leeftijden en uit alle sectoren om trends in werkgeluk te vinden. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Factoren werkgeluk

Professionele ontwikkeling

Samenwerken

Autonomie

Plezier op de werkvloer

Respectvolle behandeling

Waardering

Factoren werkgeluk

Relatie met collega's

Status functie en organisatie

Zingeving

Impact hebben

Werkomgeving

Werk/Privé balans

VERDER PRATEN?

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off