OVER ONS

Je bent hier: Home » Over ons

EVEN VOORSTELLEN

Even voorstellen: wij zijn WorkJoy. Iedere dag helpen we onze klanten om hun medewerkers gelukkiger te maken. We hebben een ambitieus doel. In 2025 is iedere Nederlander dolgelukkig op werk.

We houden van leuke meetings, nieuwe contacten, goede koffie en mooie resultaten. Jij ook? Wellicht moeten we dan eens koffie drinken. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Utrecht!

WAAROM WERKGELUK?

Waarom werkgeluk zo belangrijk is? Simpel: werk heeft een gigantische impact op een mensenleven. Als je gelukkig bent op werk kan je de beste versie van jezelf worden. Dat gunnen we iedereen.

Ook voor werkgevers is werkgeluk van essentieel belang. Gelukkige werknemers zorgen namelijk voor geweldige bedrijfsresultaten. Werknemers bepalen grotendeels het imago, de processen en de resultaten van hun werkgever.

Verder lezen: Onze persoonlijke blik op werkgeluk

ONZE WERKWIJZE

Dienstverlening is meer dan alleen diensten verlenen. Althans, wij zien het graag als meer. We streven naar een samenwerking; door elkaar goed te leren kennen komen we tot de mooiste resultaten.

Wij houden van persoonlijk contact. Van vakkundig, snel en adequaat. En van resultaat. Effectieve workshops, veranderprogramma’s of onderzoeken. Alles om onze missie in 2025 te kunnen voltooien.

0
Klanten geholpen
0
Medewerkers gelukkiger gemaakt
0
Kopjes koffie gedronken

MISSIE 2025

(Wo)men on a mission!  We willen heel werkend Nederland dolgelukkig maken. We werken keihard om de volgende missies in 2025 gerealiseerd te hebben.

Iedere Nederlander dolgelukkig op werk. Ambitieus? Zeker. Maar we willen het in 2025 gerealiseerd hebben! Als je gelukkig bent op werk ontwikkel je jezelf en benut je je volle potentieel. Dat gunnen we iedereen.

En in 2025 heeft iedere werkgever dolgelukkige medewerkers. Er zitten ontzettend veel voordelen aan gelukkige werknemers en we willen dat iedere organisatie in Nederland daar de vruchten van kan plukken.

Psychosociaal verzuim het bedrijfsleven uit
We houden ons ook bezig met een ander belangrijk onderwerp: de gezondheid en het welzijn van de mensen om ons heen. De gevolgen van te veel stress of een slechte vitaliteit kunnen fors zijn: somberheid, fysieke en mentale klachten of zelfs burn outs of depressies.

Voor de workshops stressmanagement, grip op werkdruk en vitaliteit hanteren we daarom het pay what you want-principe. Op die manier kunnen we zo veel mogelijk mensen helpen. Zo draagt WorkJoy haar steentje bij aan het reduceren van psychosociaal ziekteverzuim.

ONZE PERSOONLIJKE BLIK OP WERKGELUK

Werk = impact!

Heel veel impact. Dat heeft werk op een mensenleven. In termen van tijd (de meeste van ons zitten minimaal 8 uur per dag op kantoor), maar het heeft ook impact in hele andere facetten. Je werk, functie en carrière bepalen voor een groot deel je eigenwaarde en identiteit. Niet voor niets is een van de eerste vragen die je stelt aan een nieuwe kennis: “wat doe je in het dagelijks leven?”. We antwoorden dan negen van de tien keer met de functie die we bekleden. Dat zegt alles over hoe ons werk verweven is met onze persoon.

En daarom bestaat WorkJoy
Precies om die reden bestaat WorkJoy. Werk heeft een bijzonder grote invloed op een mensenleven, dus is het ook bijzonder belangrijk dat je je dolgelukkig voelt bij je werkgever. Want dan ga je met een glimlach naar werk en kom je met een glimlach thuis. Dat gunnen we iedereen. Daarnaast stimuleert het je om jezelf optimaal te ontwikkelen. Mensen hebben meer drive als ze zich ergens goed bij voelen. Zo kan je in jouw carrière successen behalen die anders nooit waren gelukt.

MISSIE 2025

En organisaties dan?

Andersom hebben gelukkige werknemers ook een grote impact op organisaties. Als organisatie wil je groeien. Je wil een resultaat neerzetten waar je trots op kan zijn – en daar volgend jaar weer een stukje overheen gaan. Zonder in dat proces voorbij te gaan aan de werknemers die de organisatie drijven. Want zij hebben de grootste invloed op het imago, de processen, de sfeer en het bedrijfsresultaat. Is het dan niet heel logisch om juist in hen te investeren? Wij vinden van wel. Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van iedere organisatie.

Investeren in werknemers = investeren in betere resultaten
We willen iedere organisatie laten zien dat een geluksgericht personeelsbeleid zich uitbetaalt. Hoe precies? Een voorproefje kan je hier lezen. Organisaties die nog schromen willen we graag uitnodigen om met ons de mogelijkheden te bekijken. Investeren in gelukkige werknemers is namelijk een leuk, verhelderend proces dat gaat leiden tot geweldige resultaten. Resultaten waardoor je volgend jaar over de prestatie van het jaar daarvoor heen kan. En daar draait het toch om?

Kunnen we iets voor je doen?

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off