WORKSHOP: TEAM MINDMAPPING

Je bent hier: Home » Workshops » Teambuilding & Teamontwikkeling » Workshop Team Mindmapping

EFFECTIEF MET INFORMATIE OMGAAN

Als afdeling verzamel en verwerk je grote hoeveelheden informatie. De hersenen draaien overuren om al die stof te verwerken. In het huidige tijdperk zijn er meer prikkels dan ooit. Mindmapping is een geweldige methode om die prikkels te structureren en nieuwe verbanden te zien. Door de twee hersenhelften te combineren sla je nieuwe stof makkelijker op. Klinkt moeilijk? Valt mee!

Omdat een overdaad aan prikkels mensen soms te veel kan worden, en zelfs stress op kan leveren, is het van groot belang hier slim mee om te gaan. Daar is team mindmapping een krachtige methode voor. Bij team mindmapping zetten medewerkers hun beide hersenhelften in. De linkerzijde om rationeel te denken en de rechterzijde om creatief te denken. Je creativiteit wordt sterk geprikkeld doordat je bezig bent met woorden, kleuren en afbeeldingen. Je zal zien dat het inspirerend werkt, je sneller verbanden ziet, en je veel effectiever omgaat met informatie. Als team inspireer je elkaar om tot nieuwe inzichten te komen, die meteen zichtbaar worden op papier. Hoe leuk kan werken zijn!


Inhoud

In deze workshop beginnen we met de theorie achter deze methode. Die is namelijk nodig om goed voorbereid de praktijkoefeningen uit te kunnen voeren. In groepen gaat men aan de slag. Eerst met kleine oefeningen, later met daadwerkelijke team mindmaps. De teams worden door ons gestimuleerd om hun creativiteit de vrije loop te laten, om zo tot schitterende resultaten te komen.


Doelen & Resultaten
Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

  • Makkelijker meer informatie opslaan;
  • Gestructureerd samenwerken;
  • Op een creatieve manier tot nieuwe inzichten komen;
  • Elkaar inspireren en stimuleren.

De mens heeft nog nooit zoveel prikkels moeten verwerken als degenen die in deze tijd leven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze overload aan informatie als uitputtend kan worden ervaren. Dit kan leiden tot verminderde prestaties, oververmoeidheid en zelfs stress of burn-outs. Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim. Het is dus zowel fysiek als mentaal erg schadelijk!

Door hier goed mee om te gaan en beproefde methodes als mindmapping te gebruiken, kan een werknemer prikkels kanaliseren en verwerken. Dat zorgt voor een betere opslag van nieuwe stof. Als individu is dit goed voor de creativiteit, motivatie en de prestaties. Als team is het een mooie manier om elkaar te stimuleren en te inspireren. Samenwerken resulteert op die manier in synergie: 1+1=3!

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1.095,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contactformulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off