WORKSHOP: KERNKWADRANTEN

Je bent hier: Home » Workshops » Teambuilding & Teamontwikkeling » Workshop Kernkwadranten

VERBETER DE SAMENWERKING MET KERNKWADRANTEN

Optimale samenwerking met collega’s resulteert in meer werkgeluk. Maar helaas is de communicatie en samenwerking in teams niet altijd optimaal. Logisch, ieder mens is anders en heeft zijn of haar eigen karakter, persoonlijkheid en communicatiestijl. Maar er is een manier om met die verschillen om te gaan: kernkwadranten.

Kernkwadranten zijn een handig hulpmiddel in de dagelijkse communicatie en samenwerking. Het is een model dat je helpt om in kaart te brengen wie je bent, wat je kwaliteiten zijn, wat je valkuilen zijn en wat je allergie is. Door dit van jezelf én je collega’s te weten kom je dichter tot elkaar. Want als je weet hoe de ander in elkaar zit kan je daar jouw benadering op afstemmen. Zo kan je effectiever samenwerken en de ruis in de communicatie minimaliseren.

Inhoud

Kernkwadranten is een model dat je helpt bepaalde zaken in kaart te brengen. Maar voordat je dat model kan gaan toepassen zal je eerst moeten leren hoe het precies werkt. We nemen je daarom mee in alle kennis die je over kernkwadranten moet hebben. Daarnaast gaan we link analyseren: hoe verloopt de communicatie en samenwerking nu en welke factoren hebben daar invloed op?

Nu we de theoriekennis hebben kunnen we aan de slag met het model. In verschillende praktijkoefeningen gaan we aan de slag met de toepassing van kernkwadranten. Daarnaast leer je ook hoe verschillende persoonlijkheden zich tot elkaar verhouden. Als je dat inzichtelijk het kan je beter met elkaar communiceren. We vatten de nieuwe kennis en kunde samen in een plan van aanpak, zodat je na de workshop concrete handvatten hebt om op door te bouwen.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

Je hebt kennis van kernkwadranten en weet hoe jij en je collega’s hier van kunnen profiteren;

Je leert over jouw persoonlijkheid, kwaliteiten, valkuilen en allergieën;

Je weet hoe de verschillende persoonlijkheden invloed op elkaar hebben;

Je maakt een concreet plan van aanpak zodat jij en je team na de workshop effectiever kunnen communiceren en samenwerken.

Kernkwadranten kunnen een grote rol spelen in het werkgeluk binnen een organisatie. In nagenoeg iedere functie speelt samenwerken een belangrijke rol. Soms zelfs meer dan je denkt. Want ga voor jezelf maar eens na; met hoeveel interne en externe stakeholders stem jij je werkzaamheden af? En waar word je gelukkiger van: een fijne samenwerking met hen of een minder fijne samenwerking?

Wanneer je elkaar beter leert kennen zorgt dat voor meer verbinding tussen collega’s onderling. Maar belangrijker nog: je kan ook béter met elkaar omgaan. Kernkwadranten stelt je in staat je communicatie beter af te stemmen op de mensen om je heen. Dat minimaliseert ruis, miscommunicatie en de frustratie die daaruit kan ontstaan. Op die manier optimaliseert de samenwerking. Dat heeft een positieve invloed op het werkgeluk binnen een organisatie.


Deze workshop draagt bij aan de volgende gelukstriggers:

Samenwerken

Relatie met collega's

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1.095,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Deze klanten kozen ook voor Workjoy

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off