WORKSHOP: IMPROVISATIE THEATER

Je bent hier: Home » Workshops » Teambuilding & Teamontwikkeling » Workshop Improvisatietheater

LICHT UIT, SPOT AAN

Het improvisatietheater. Een vorm van theater waarbij de spelers ter plekke het verhaal en de personages bedenken. Een spannende kunstvorm waarbij snel denken en creativiteit belangrijk zijn. Grappig genoeg is ‘improv’, zoals ze het noemen, vergelijkbaar met de regels op de werkvloer. Je hebt elkaar nodig, moet elkaar aanvoelen en af en toe iets heel nieuws durven doen. Soms kan je werkdag hele andere wendingen aannemen waarop je moet inspelen. De samenwerking tussen mensen luistert nauw en door samen het verhaal te maken realiseer je een kunststukje. Zie je het verband ook al?

Improvisatietheater kan dus ook goed gebruikt worden als metafoor voor werken. Je kan er op speelse wijze een team mee ontwikkelen en teamspirit mee opwekken. Want naast alle zojuist benoemde facetten, is er ook volop ruimte voor plezier, creativiteit en hilariteit. Zo breken we onzichtbare muren tussen collega’s af zodat ze nog meer verbonden raken. Daar worden jij en jouw medewerkers gelukkig van.


Inhoud
Om een veilige omgeving te creëren beginnen we de workshop met een stukje theorie. Want hoewel je bij improvisatie veel mag zeggen, doen en uitvoeren, is niet alles geoorloofd. Door een goed kader te scheppen en spelregels te bespreken, scheppen we voor iedereen een setting waarin het fijn is om buiten je comfortzone te treden.

In deze workshop gaan we improviseren. Daarvoor heb je een creatieve mindset nodig. Om de creatieve flow op gang te helpen nemen we een trainingsacteur mee die alles weet van improvisatie. Zo is iedereen in staat creatief te reageren op adhoc situaties. Zo is de basis voor de workshop al gelegd. Door op elkaar te reflecteren en elkaar feedback te geven leer je wat voor effect jouw improvisaite heeft op de andere deelnemers.

In verschillende oefeningen gaan we onze creativiteit de vrije loop laten. Dit zijn individuele opdrachten en groepsopdrachten. We gaan het hebben over werk-gerelateerde situaties, over privé-situaties en over situaties waar je (waarschijnlijk) nooit in zal belanden. We sluiten de sessie af met een groepsopdracht: een glimlach is gegarandeerd

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

Je hebt handvatten om creatief en innovatief te reageren in onverwachte situaties;

Je ervaart meer creativiteit en oplossingsgerichtheid in uitdagende situaties;

Je neemt deel aan een leuke, energieke sessie waarbij lachen, plezier en ontwikkelen centraal staan;

Je team kent een betere teamspirit en sterkere banden tussen collega’s onderling.

Deze workshop zit tjokvol met zaken die werknemers gelukkig maken. Om te beginnen jagen we creativiteit en innovatievermogen aan. Zaken die in het werkleven goed zijn om uitdagingen effectief aan te pakken, processen te verbeteren en goede resultaten neer te zetten. Niet voor niets is creativiteit belangrijk voor werkgeluk. Als je creatief mag denken wordt je daar blij van.

Daarnaast jagen we met deze workshop het teamgevoel aan. Niets verbind meer dan samen uit je comfort zone treden. Deelnemers zullen zich kwetsbaar op moeten stellen, maar hun collega’s moeten ook. Op die manier breken we muren af, versterken we de onderlinge banden en investeren we sterk in de teamspirit. Het team groeit naar elkaar toe en zal meer binding met elkaar voelen.


Deze workshop draagt bij aan de volgende gelukstriggers:

Plezier op de werkvloer

Relatie met collega's

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1,095,00
Hele dag€1.845,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Deze klanten kozen ook voor Workjoy

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off