WORKSHOP: EFFECTIEVE COMMUNICATIE BINNEN TEAMS

Je bent hier: Home » Workshops » Teambuilding & Teamontwikkeling » Workshop effectieve communicatie in teams

WEG MET DE RUIS: OP NAAR EFFECTIVITEIT

Mensen weten wel dat er verschillen zijn in persoonlijkheden en competenties. Maar hoe ga je effectief om met deze verschillen en hoe kan je ze zelfs benutten? Het is voor de productiviteit en output van een team namelijk erg belangrijk dat er met iedereen effectief gecommuniceerd wordt. Anders ontstaat er ruis, verwarring en miscommunicatie. Dit kan funest zijn voor de prestaties en de onderlinge sfeer. In deze workshop gaan we aan de slag met persoonlijkheidstypes. Pas als je van elkaar weet wat voor type je bent kan je de potentie van je collega’s maximaal benutten.

Iedereen heeft er last van; als je moe bent, stress hebt of gewoon even je dag niet hebt is het vaak lastiger communiceren. Logisch dat ook je collega’s op kantoor wel eens zulke momenten hebben. Daarnaast zijn er zó veel verschillende persoonlijkheden. Je kan je vast voorstellen dat onderlinge communicatie niet altijd even goed verloopt. Maar zeker in organisaties waar men veel in teams werkt is die communicatie juist zo belangrijk. Een duidelijke en open communicatie zorgt voor een vlekkeloze samenwerking. Dit komt de effectiviteit ten goede.


Inhoud
In deze workshop gaan we ervoor zorgen dat ruis in de onderlinge communicatie aanzienlijk verminderd wordt. We gaan verandering brengen in de onduidelijkheid! Om dat te doen is het belangrijk eerst in kaart te brengen wat voor type jij en jouw collega’s zijn. Iedereen heeft namelijk zijn eigen persoonlijkheidstype: een combinatie van persoonlijke elementen die zorgen voor jouw unieke stijl. Zodra je weet hoe jijzelf en je collega’s in elkaar steken kan je effectief gebruik maken van hun persoonlijkheden.

Zo kunnen groepen mensen vele malen efficiënter communiceren en dus samenwerken. Essentieel voor een ijzersterk team of afdeling. Maar we stoppen niet bij het in kaart brengen van de persoonlijkheidstypes. We gaan flink oefenen en de nieuwe kennis in de praktijk brengen. Door individuele opdrachten, groepsopdrachten en verschillende oefeningen kunnen we direct aan de slag met het verminderen van de ruis. We eindigen met een debat waarbij de nieuwe skills worden toegepast en we concrete handvatten vinden om de onderlinge communicatie te optimaliseren.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

Je krijgt meer begrip voor elkaar en minimaliseert de ruis en miscommunicatie;

Je leert jezelf en je collega's kennen op een dieper niveau;

Je krijgt concrete handvatten om efficiënter te communiceren en samen te werken;

Je vergroot de teamprestaties en het teamgevoel.

Miscommunicatie is een grote frustratie, en is ook nog eens moeilijk aan te pakken. Geen wonder dat het een belangrijke negatieve factor kan zijn voor de moraal van mensen. Door persoonlijkheden te herkennen en te weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan, wordt dit eenvoudiger. Minder frustrerende ruis in de communicatie met collega’s en daardoor minder stress. Daar wordt iedereen toch blij van?

Daarnaast kan deze workshop mensen helpen zichzelf beter te leren kennen. Het zal je verbazen hoeveel verassende inzichten iemand over zichzelf kan krijgen, zodra die persoon gericht met deze theorie aan de slag gaat. Jezelf écht kennen als mens en werknemer zorgt ervoor dat je weet waar je krachten en energie liggen. Die kennis is een belangrijke voorwaarde voor medewerkersgeluk.


Deze workshop draagt bij aan de volgende gelukstriggers:

Samenwerken

Relatie met collega's

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
4 uur€1.295,00Max. 16 deelnemers
7 uur€1.945,00
2 * 7 uur€3.800,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Deze klanten kozen ook voor Workjoy

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off