WORKSHOP: STRESSMANAGEMENT

Je bent hier: Home » Workshops » Stress, Gezondheid & Vitaliteit » Workshop Stressmanagement

REDUCEER ZIEKTEVERZUIM, VOORKOM STRESS

Stress, volksziekte nummer 1. Iedereen heeft er in meer of mindere mate wel eens mee te maken gehad, en weet hoe vervelend het is. Deadlines, belangen en hectiek zijn aan de orde van de dag. Nu kan lichte, korte stress goed en gezond zijn. Langdurige stress is heel erg ongezond. In deze workshop leggen we je uit wat stress is, wat stress triggert en hoe je er mee om kan gaan.

We vinden het bij WorkJoy erg belangrijk dat organisaties hun medewerkers goede informatie verschaffen over dit onderwerp. Stress is een sluimerend gevaar voor zowel werkgever als werknemer. Je kan het beter voor zijn want voorkomen is beter dan genezen.


Inhoud

Omdat stress in een gematigde vorm goed kan zijn, willen we stress helemaal niet compleet elimineren. Dat is ook niet eens mogelijk. In deze workshop gaan we wel aan de slag om stress te duiden. Want wat is dit verschijnsel nou eigenlijk? Hoe ontstaat het en wat gebeurt er in je hersenen en lichaam als je het ervaart? Waarom is langdurige stress schadelijk, en wat zijn burn- en bore-outs? Die kennis is essentieel om stressvolle situaties te herkennen, te kanaliseren en er goed mee om te gaan.

In deze workshop gaan we diep in op deze materie. In een informatieve workshop reiken we je alle kennis aan over dit onderwerp. We duiken de wondere wereld van de hersenen in om te zien waar stress vandaan komt. In werkgroepen gaan we vervolgens bepalen wat stress allemaal inhoudt. Niet iedereen ervaart stress namelijk op dezelfde wijze. Door duiding te geven aan het onderwerp kunnen we echt aan de slag met dit probleem! Dit doen we middels oefenvormen, handvatten en tips.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

Je vergroot je kennis over stress en de negatieve (en positieve) impact daarvan;

Je leert hoe je stressvolle situaties kan herkennen en hoe je er mee om kan gaan;

Je bent beter in staat om te gaan met hectiek, druk en deadlines;

Je verhoogt je productiviteit, output en prestaties.

Stress kan ten goede worden ingezet, maar heeft veel vaker een negatieve impact op mensen. Iedereen kent de voorbeelden wel vanuit hun eigen kringen; mensen die door te veel stress een burn-out krijgen, en lange tijd moeten herstellen. Maar ook in mindere vorm kan stress mensen ongelukkig maken. Denk daarbij aan mentale klachten zoals een opgejaagd gevoel of piekeren, maar denk ook eens aan de fysieke gevolgen: verhoogde bloeddruk, slechte slaap en zaken als hoofdpijn. Stress is dan ook een van de grootste oorzaken van ziekteverzuim. Dat dringen we graag terug!

Door goed stressmanagement kan men weer relativeren en genieten van de dynamiek en hectiek van een kantooromgeving. Sterker nog: goed stressmanagement kan een medewerker productiever en gemotiveerder maken. De hoogste tijd om hier mee aan de slag te gaan, dus!


Deze workshop draagt bij aan de volgende gelukstriggers:

Algehele vitaliteit

Professionele ontwikkeling

Werk/privé-balans

Plezier op de werkvloer

Pay what you want

We vinden het belangrijk dat werknemers in Nederland goede informatie krijgen over stress en stressmanagement. De gevolgen van te veel stress kunnen voor zowel de werkgever als de werknemer erg vervelend zijn. Mentale en fysieke klachten, een burn out of zelfs depressie. WorkJoy wilt graag een steentje bijdragen aan de gezondheid en het werkgeluk van werknemers in Nederland. Daarom werken we voor de workshop stressmanagement met het pay what you want-principe.

Hoe werkt het?
WorkJoy verzorgt op de locatie van de klant een workshop stressmanagement van 1 uur voor maximaal 20 deelnemers. De kosten voor deze workshop zijn normaal gesproken €545,00 exclusief btw. Op basis van het pay what you want-principe laten we deze vaste prijs los. Na afloop van de workshop bepaalt de klant zelf wat er in rekening mag worden gebracht. Op die manier kunnen we zo veel mogelijk mensen in Nederland helpen om effectief met stress om te gaan.

Meer weten? Vul het offerteformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Deze klanten kozen ook voor Workjoy

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off