WORKSHOP: BODY LANGUAGE

Je bent hier: Home » Workshops » Ontwikkeling werknemers » Workshop Body Language

VERSTERK JE BOODSCHAP, GEBRUIK BODY LANGUAGE

Ze zeggen dat liefst 93% van je boodschap wordt overgebracht door je non-verbale houding en slechts voor 7% door de woorden die je gebruikt. Anderen zeggen dat die verhouding een stuk genuanceerder ligt. Maar waar iedereen het over eens is: lichaamstaal speelt een erg belangrijke rol in hoe mensen je zien en je boodschappen ontvangen. Je kan er een hoop mee winnen maar ook een hoop mee verliezen. Er kunnen zelfs flinke misverstanden ontstaan door een verwarrende lichaamstaal. En dat wil je natuurlijk niet op de werkvloer.

Heb je ooit een meeting bijgewoond waarbij iemand onderuit gezakt zat? Of een presentatie waarbij de presentator een uitstekend verhaal had, maar zijn lichaam de boodschap teniet deed? Vast wel. En dat is zonde. Want door een goede lichaamstaal die bij de boodschap past kan je jezelf krachtig profileren. Maar als je niet bewust bent van je eigen non-verbale communicatie is het ook lastig die te verbeteren. Het is dus belangrijk hier inzicht in te krijgen zodat je voortaan je verbale en non-verbale boodschap op elkaar kan laten aansluiten. Hiermee worden jouw presentaties, gesprekken en onderhandelingen stukken succesvoller.


Inhoud

We beginnen de workshop met een stukje theorie. Wat is lichaamstaal? Wat voor effect heeft het? Die theorie is nodig om later in de workshop effectief te kunnen gaan oefenen. Zoals aangegeven is het belangrijk inzicht te hebben in je eigen lichaamstaal. Vaak zijn er door de jaren heen vele gewoontes ingeslepen die je zelf al lang niet meer door hebt. Hoe kijk je? Wat doe je met je handen? Hoe sta je voor een groep? Als je die signalen kan sturen kan je invloed uitoefenen op je eigen succes. En dat maakt gelukkig! We vervolgen de workshop daarom met een analyse van de eigen lichaamstaal. De deelnemers mogen elkaar analyseren en op elkaar reflecteren.

Vervolgens gaan we oefenen. Met opdrachten, oefeningen en rollenspellen gaan we proberen onze lichaamstaal aan te laten sluiten op de boodschap die we willen overbrengen. Dit zal niet in een keer perfect gaan maar dat is helemaal niet erg. Door op elkaar te reflecteren, feedback te geven en opnieuw te oefenen zetten we steeds een stapje richting het einddoel.


Doelen & Resultaten

  • Je hebt theoretische kennis over lichaamstaal, wat het is en wat voor effect het heeft;
  • Je hebt een beter beeld over je eigen lichaamstaal;
  • Je kent de sterke punten en zwakke punten in jouw non-verbale communicatie;
  • Je hebt flink kunnen oefenen met lichaamstaal;
  • Je vergroot het effect op je eigen succes in gesprekken, presentaties en onderhandelingen.

Lichaamstaal is belangrijk voor de invloed die je hebt op je eigen succes. Denk eens aan de (spannende) gesprekken, presentaties en onderhandelingen die je in je werk moet voeren. Het is prettig om duidelijk je punt te kunnen maken. Maar bij sommigen gaat hun non-verbale communicatie ten koste van de boodschap die ze willen overbrengen. Dat kan weer leiden tot onzekerheid, zenuwen en angst voor situaties waarin gecommuniceerd moet worden.

Door de juiste competenties te hebben benader je momenten als een kans om jezelf te laten zien. Dat geeft je zelfvertrouwen en plezier in wat je doet. Een mooie bijdrage aan je werkgeluk!

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1,095,00
Hele dag€1.845,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off