WORKSHOP: EFFECTIEF COMPLIMENTEREN

Je bent hier: Home » Workshops » Ontwikkeling werknemers » Workshop Effectief complimenteren

PRIKKEL ELKAAR MET EFFECTIEVE COMPLIMENTEN

Een compliment doet iedereen goed. En zeker op de werkvloer is het fijn als je regelmatig een blijk van waardering krijgt voor jouw inspanningen en prestaties. Complimenteren is dan ook een waardevolle skill om te bezitten. Het is een simpele maar uiterst effectieve manier om mensen in hun kracht te zetten en verbinding te scheppen.

Uit onderzoek blijkt dat een compliment zorgt voor gelukkige werknemers. Dat uit zich in meer betrokkenheid en algehele motivatie van de medewerkers. Maar dan moet dat compliment wel oprecht en gericht zijn. Complimenteren, dus! Maar niet in het wilde weg; mensen zijn erg gevoelig voor het soort compliment dat zij krijgen, en de manier waarop het wordt overgebracht. Sterker nog: een verkeerd gegeven compliment kan zelfs negatieve consequenties hebben.

Inhoud

Maar hoe geef je nou een effectief, doeltreffend compliment? Dat is moeilijker dan je denkt. Om te kijken hoe dat nu gebeurt gaan we eerst reflecteren. Vervolgens zoomen we in op de soorten complimenten die je kan geven, de soorten medewerkers die er zijn en de doeloriëntaties die zij kunnen hebben. Als deze kennis onder de knie is heb je alle know-how in huis om effectief te complimenteren.

Daarna is het tijd om flink te oefenen. Op jezelf en op elkaar. Met alle kennis die je vergaard hebt ga je steeds betere complimenten geven. Samen met je collega’s train je in verschillende praktijkvormen en reflectie-oefeningen je complimenteer-vaardigheden.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten na afloop de ruimte verlaten met een optimaal leerrendement. In deze workshop gaan we daarom concreet werken aan de volgende doelen:

  • Je leert hoe je effectief kan complimenteren;
  • Je weet wat de verschillende complimenten, medewerkers en doeloriëntaties zijn en hoe je die kan gebruiken;
  • Je hebt concrete handvatten om de nieuwe kennis en kunde in de praktijk toe te kunnen passen.

Effectief complimenteren is een blijk van waardering. En nagenoeg iedere werknemer in Nederland is daar gevoelig voor. Want ook al krijg je salaris voor je werk, het is altijd prettig om waardering te krijgen voor jouw inspanningen en prestaties. Sterker nog: het ontbreken van voldoende waardering kan resulteren in ongelukkige werknemer. Dat kan een verlaagde productiviteit, verhoogde uitstroom en een verhoogd ziekteverzuim tot gevolg hebben. Dat is het tegenovergestelde van wat een organisatie wil bereiken.

Waardering is een effectief, kostenefficiënt instrument om personeelsbeleid mee te voeren. Maar een compliment moet eerlijk, oprecht en doeltreffend zijn. Wanneer iemand daarin slaagt kan hij de ander meer werkgeluk laten ervaren. En dat gaat een organisatie terug zien. Medewerkers die gewaardeerd worden staan meer in hun kracht en voelen drive om optimaal te presteren.

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1.095,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off