WORKSHOP: DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Je bent hier: Home » Workshops » Ontwikkeling werknemers » Workshop De kracht van kwetsbaarheid

KWETSBAARHEID IS DE WEG NAAR MOED EN VERBINDING

De kracht van kwetsbaarheid. Brene Brown voerde jarenlang onderzoek uit naar onderwerpen als kwetsbaarheid, schaamte en moed. En daar kwamen interessante bevindingen uit. Brown stelt dat kwetsbaarheid niet moet worden gezien als zwakte, maar juist als gateway naar ontwikkeling, verbinding en moed. Men mag zich dus best regelmatig kwetsbaar opstellen. Sterker nog: we zouden het moeten stimuleren.

Want hoe vaak stel jij je kwetsbaar op tijdens je werk? Op de Nederlandse werkvloeren wordt kwetsbaarheid vaak nog gezien als zwak, en soms zelfs als onprofessioneel. Je kwetsbaar opstellen op werk is daarmee een risico geworden, dat maar weinig professionals durven nemen. Zonde, want het kan jou en je werkgever ontzettend veel brengen. Zo voelen medewerkers zich bijvoorbeeld meer verbonden met elkaar en met de organisatie.

Inhoud

In de workshop De kracht van kwetsbaarheid’ gaan we deelnemers stimuleren om kwetsbaar te zijn. Maar dat doen we op een veilige manier. Het kan in het begin namelijk best wel spannend zijn. Maar wanneer je merkt dat er een dynamiek is waarin kwetsbaarheid er mag zijn, wordt het al een stuk eenvoudiger om hierin mee te gaan.

We gaan in eerste instantie aan de slag met de theorie van Brown. Niet alleen is het ontzettend interessant om te leren, maar het levert je ook belangrijke inzichten op. Daarna gaan we kwetsbaarheid ondervinden. Dat doe je onder begeleiding van een professionele, ervaren trainer.

Uiteindelijk draait de workshop om de deelnemers. Zij moeten geïnspireerd worden en de ruimte verlaten met nieuwe kennis, handvatten en skills. We gaan daarom werken aan de volgende doelen:

Je krijgt kennis van de theorie van Brown over de kracht van kwetsbaarheid;

Je leert hoe je de kracht van kwetsbaarheid kan toepassen in praktijksituaties;

Je leert dat verbinden met anderen makkelijk wordt zodra je je kwetsbaar kan opstellen;

Jij en je teamgenoten verhogen het teamgevoel door een open, veilige omgeving te scheppen.

Kwetsbaarheid. Is dat niet het tegenovergestelde van werkgeluk? Het antwoord is nee. Veel mensen verwarren kwetsbaar zijn met gekwetst worden. Het verschil is dat gekwetst worden een actie van een ander is, terwijl kwetsbaar zijn een mindset van jezelf is. En die mindset kan je juist een hoop opleveren. Niet voor niets zegt Brene Brown dat kwetsbaarheid de weg is naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. Dus hoe tegenstrijdig het ook klinkt; het is juist iets om na te streven.

Nagenoeg iedere werknemer voelt zich gelukkiger wanneer hij of zij zich betrokken voelt. Betrokkenheid zorgt ervoor dat de organisatie je aan het hart gaat. Wanneer er ruimte is voor kwetsbaarheid binnen een organisatie komt dat ook de onderlinge relaties ten goede. Onzichtbare muren tussen collega’s worden afgebroken. Mensen vertrouwen elkaar, willen graag samenwerken en halen meer voldoening uit samen presteren. Dat komt het werkgeluk absoluut ten goede.


Deze workshop draagt bij aan de volgende gelukstriggers:

Persoonlijke groei

Waardering

Respectvolle behandeling

Relatie met collega's

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1,095,00
Hele dag€1.845,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Deze klanten kozen ook voor Workjoy

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
on
off