WORKSHOP: CREATIEF OPLOSSINGSGERICHT

Je bent hier: Home » Workshops » Ontwikkeling werknemers » Workshop Creatief Oplossingsgericht

CREATIVITEIT BEVORDERT DE OPLOSSINGSGERICHTHEID

Nieuwe dingen bedenken. Om problemen op te lossen, zaken beter te maken of gewoon omdat het ontzettend leuk is. Onze hersenen zijn een krachtige motor om creatieve ideeën te ontwikkelen. Bedenk je maar eens: alles dat je nu om je heen ziet is in eerste instantie door iemand bedacht. Maar hoe benut je die creatieve motor nou optimaal? Hoe ga je denken in kansen, mogelijkheden en opties? En hoe mooi zou de wereld er dan wel niet uit kunnen zien? Sommige mensen claimen dat “ze gewoon niet zo creatief zijn”. Wij kunnen je vast verklappen dat je dat wél bent! Iedereen kan geweldige creatieve spinsels krijgen, zolang je maar weet hoe je ze opwekt.

Op werk heb je vast wel uitdagingen. Processen die niet goed lopen of problemen die altijd weer terug lijken te keren. Hoe reageer jij daar op? En jouw collega’s? Is er ruimte voor creativiteit binnen de organisatie? Want door op een creatieve manier naar problemen te kijken kan je de mooiste en beste oplossingen vinden. Als je in mogelijkheden denkt is er opeens van alles mogelijk. Verbeteringen in de werksfeer, de relatie met klanten en je eigen functioneren. Krijg je er al zin in?


Inhoud
We gaan in het begin van de workshop diep in op de theorie. Wat is creativiteit en wat voor rol spelen je hersenen daarin? Waarom is het zo belangrijk? Als je dit weet ga je de waarde inzien van een creatieve blik op zaken. We gaan het hebben over denkpatronen, belemmeringen en beperkingen in het creatieve proces. Maar we gaan het daarna vooral hebben over mogelijkheden, opties en kansen.

Vervolgens nemen we je mee in een creatief proces. Met een reeks van opdrachten gaan we jouw creativiteit eens flink stimuleren. We gaan eens flink buiten de lijntjes kleuren, letterlijk en figuurlijk. Zodra de groep bol staat van de wilde ideeën gaan we aan de slag met de uitdagingen die je op werk hebt. Hoe kan ik die klant binnen halen? Hoe kan ik mijn werk efficiënter indelen? Jouw uitdaging is leidend. Met behulp van je eigen creativiteit, en die van anderen, gaan we het probleem aanpakken. Plezier gegarandeerd. Maar nog beter: oplossingen en verbeteringen zijn ook gegarandeerd.

 

Doelen & Resultaten

  • Een superleuke, creatieve workshop waar plezier en ontdekken voorop staan
  • Kennis over creativiteit, wat het is en wat het doet;
  • Praktische handvatten om jezelf in een creatief proces te leiden;
  • Creatieve oplossingen voor alledaagse uitdagingen op werk.

Creativiteit maakt gelukkig! Het is gevaarlijk om te denken in termen van belemmeringen, gevaren en bedreigingen. Pas als je denkt in opties, mogelijkheden en kansen sta je in je kracht. Dat gaat je helpen in je privé-leven maar ook in in je werk. Een creatieve blik op zaken zorgt ervoor dat je in die kansen gaat denken. Die positieve bril draagt bij aan werkgeluk.

Daarnaast is creativiteit een aanjager voor innovatie, vernieuwing en verbetering. Waarom zou je níét willen verbeteren? Dat zorgt ervoor dat je nieuwe situaties niet als bedreiging, maar als uitdaging ziet. Je verbetert en innoveert jezelf, optimaliseert processen en je eigen resultaten.

Zo veel mensen, zo veel wensen. Workshops organiseren we daarom in verschillende tijdsduren. Andere wensen of een grotere groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.

DuurInvesteringGrootte groep
1 uur€645,00Max. 16 deelnemers
2 uur€745,00
4 uur€1,095,00
Hele dag€1.845,00

Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op 030-227 1974 of vul onderstaand contact- formulier in.

ONZE WERKWIJZE

Telefonisch adviesgesprek

Trainingsmateriaal

Gecertificeerde trainers

Praktijkgericht & interactief

Telefonische evaluatie

Gelukkigere medewerkers

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off