Chat with us, powered by LiveChat

40+ inspirerende werkgeluk activiteiten

Kennisbank   |   Contact   |   ☎️  030 – 227 1974

Home | 20 manieren om het werkplezier te verhogen

20 manieren om het werkplezier te verhogen

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Voor een groot deel is een werknemer zelf verantwoordelijk voor zijn of haar werkplezier. Het is dus belangrijk om zelf de regie te pakken op dat onderwerp. Om daarbij te helpen delen we in dit artikel 20 manieren om als werknemer je eigen werkplezier te verhogen. Door aan de slag te gaan met werkplezier en je bewust te zijn van de manieren waarop je werkplezier kunt verhogen, merk je direct verschil!

Wat kun jij doen om jouw werkplezier te verhogen?

Er zijn talloze praktische manieren om direct je werkplezier te vergroten. Bekijk de lijst hieronder en pak er uit wat voor jou goed voelt.

Manier 1: Wat vind je leuk in je werk en wat niet?

Natuurlijk kun je niet altijd alleen maar de dingen doen die je leuk vindt. Vaak moet je ook een aantal taken uitvoeren die je wat minder vindt. Maar ga voor jezelf eens na wat je leuk vindt aan je werk. Leg hier de nadruk op, dan zal je merken dat de rest ineens niet zo erg meer is.

Manier 2: Richt je energie op zaken waar je invloed op hebt

Richt je focus niet op vervelende dingen waar je geen invloed op hebt. Dit vreet alleen maar energie. Richt je op zaken waar je wel invloed op hebt. De zaken waar je wel iets over te zeggen hebt en die je kan veranderen.

Manier 3: Als je doet wat je altijd doet…

Treed uit je comfortzone. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Probeer eens iets nieuws. Spannend en leuk!

Manier 4: Plezier zit in kleine dingen

Plezier zit in de kleine dingen. Organiseer eens een teamuitje met collega’s. Neem eens iets lekkers mee naar kantoor. Of zet een keer een collega in het zonnetje die een project heeft afgerond of een nieuwe klant heeft binnengehaald. Je zal merken dat deze kleine dingen jouw werkgeluk vergroten, maar ook dat van al je collega’s.

Manier 5: Betrek anderen bij jouw werkplezier

Is er iets dat jouw werkgeluk kan vergroten, maar heb je daarbij de hulp van je collega’s nodig? Vraag het ze gerust en betrek ze bij je ideeën. Vragen mag altijd. Zo maak je werkplezier een breder gedragen onderwerp binnen de organisatie.

Manier 6: Welke bijdrage kun jij leveren in de organisatie?

Waarom ben jij belangrijk voor de organisatie? Denk daar eens over na. Ga bewust voor jezelf na wat de invloed is van jouw werk op het bedrijf. De uitkomsten kunnen heel verrassend en positief stimulerend zijn.

Manier 7: Wat doe je eigenlijk op een dag

Ga je weleens naar huis met het gevoel dat je niks hebt afgerond of hebt bereikt op een dag? Terwijl je wel een hele drukke dag hebt gehad? Het helpt om inzicht te krijgen wat je nou precies doet op een dag.

Misschien heb je wel de hele dag overal brandjes geblust. Dat kost veel energie. Door aan het eind stil te staan bij wat je hebt gedaan, zal je zien dat je toch veel meer hebt gepresteerd dan je misschien zou denken. En dat geeft je dan toch nog een voldaan gevoel.

Manier 8: Pak je ontspanning

Pak je ontspanning. Ook tijdens werkuren. Veel mensen voelen zich nog steeds bezwaard als ze in ‘de baas zijn tijd’ ontspanningsmomenten opzoeken. Maar echt, je hebt het nodig. Juist door af en toe een ontspanningsmoment op te zoeken, ben je daarna vaak weer net even wat scherper. Het helpt je dus om goede resultaten te boeken.

Ook als je soms vastloopt in je werk kan even ontspannen je helpen om weer met een frisse blik van start te gaan. Neem genoeg pauzes, loop af en toe een rondje buiten en maak dat praatje met een collega over dat ene niet werk-gerelateerde onderwerp.

Manier 9: Plan je eigen agenda in/deel je eigen tijd in

Door je eigen agenda in te delen creëer je veel rust voor jezelf. Laat je niet leven door de planning van anderen. Maak het overzichtelijk door je eigen tijd in te delen. Zo houdt je grip op je werkzaamheden.

Manier 10: Investeer in je contacten met collega’s

Door in je contacten met collega’s te investeren wordt de werksfeer veel leuker. Ga samen koffiedrinken en lunchen. Spreek af en toe af om even uit de werk focus te komen.

Manier 11: Laat je vooroordelen los

Veranderingen in de organisatie? Word je in een nieuw team geplaatst? Laat je vooroordelen los. Wacht eerst maar eens af wat er echt gaat gebeuren. Door het los te laten krijg je veel meer rust in je hoofd, waardoor jij je kunt richten op dingen die je blij maken.

Manier 12: Communiceren kun je leren

Communiceer vriendelijk en open. Dat zorgt voor een fijne sfeer. Communiceren kun je leren, dus oefen het elke dag. De verandering ga je snel genoeg ervaren.

Manier 13: Laat het los

Gedane zaken nemen geen keer. Laat het los, pieker er niet te veel over en ga weer door met het volgende dat op je wacht.

Manier 14: Laat je niet weerhouden

Laat anderen je niet weerhouden van wat jij wil bereiken. “Dat kun je niet…”, “Zou je wel…”, “Misschien kun je beter…”. Jij weet het beste wat je kan. Ga ervoor!

Manier 15: Vergeet je persoonlijke ontwikkeling niet

Volg een cursus, een workshop of een training. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of vaardigheden. Blijf jezelf vooral ontwikkelen.

Manier 16: Waar krijg jij energie van

Ga op zoek naar taken en verantwoordelijkheden waar jij energie van krijgt. Kun je deze taken niet zomaar oppakken? Overleg dan met je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn.

Manier 17: Doorbreek negatieve denkpatronen

Creëer rust in je hoofd door het doorbreken van negatieve denkpatronen. Start je elke ochtend met lood in je schoenen je e-mail op, omdat je weet dat er weer een berg mail op je staat te wachten? Doorbreek dat patroon door eerst iets anders te doen in de ochtend. Iets waar je wel energie van krijgt.

Manier 18: Geef complimenten

Maak eens wat meer complimentjes naar collega’s. Als jij begint nemen collega’s deze positieve trend vanzelf over.

Manier 19: Vier successen

Heb je een nieuwe klant binnengehaald? Heb jij je jaardoelen gehaald? Heb je een promotie gekregen? Laat het er niet bij zitten, maar ga het vieren! Deel het in je omgeving en maak er een feestje van. Doordat jij jezelf extra beloont zul je zien dat je de lat hoger legt voor een volgend succes. Je gaat ernaar streven. Daar haal je voor jezelf veel voldoening uit.

Manier 20: Doe eens gek

Maak er iets leuks van. Het hoeft allemaal niet altijd zo serieus, nuttig of efficiënt. Juist door af en toe lol te trappen met collega’s krijg je een sterkere band en zal de samenwerking soepeler verlopen. Ook geeft het ruimte voor nieuwe ideeën. Door af en toe een beetje gek te doen krijg je gelijk meer ontspanning. Het biedt de mogelijkheid jezelf weer op te laden.

Kunnen we je nog ergens mee helpen? 👋

  • Op zoek naar een losse werkgeluk workshop? Bekijk hier alle 30+ workshops.
  • Willen jullie inspirerende werkgeluk activiteiten volgen? Bekijk ze ze hier.
  • Voor maximale impact bieden we een werkgelukweek of -maand. Lees hier alles.
  • Wil je vrijblijvend sparren over jullie behoefte? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over werkgeluk. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

De definitie van werkgeluk: wat is het precies?

De definitie van werkgeluk: wat is het precies?

Een vaste definitie voor de term werkgeluk is er niet direct. De term klinkt voor sommigen misschien wat zweverig. Iets waar veel nuchtere Nederlanders niet per se mee aan de slag gaan. Of waarvan ze niet direct het nut inzien. Werk is voor velen immers...

De rol van een werkgelukcoach

De rol van een werkgelukcoach

Het inhuren van een werkgeluk coach gebeurt steeds meer in organisaties. Het werkgeluk van medewerkers wordt steeds belangrijker gevonden. En dat is een positieve ontwikkeling! Er wordt steeds meer beseft dat 'werkgeluk' echt een aparte tak van sport is waar...

Werkgeluk loont: de voordelen van gelukkige medewerkers

Werkgeluk loont: de voordelen van gelukkige medewerkers

De definitie van gelukkig is: “met een gevoel van grote blijheid en harmonie”. Dat is nogal wat. Gelukkige medewerkers gaan met een gevoel van grote blijdschap en harmonie naar hun werk. En het kan niet anders dan dat je daar als organisatie voordelen van...

8,6 waardering

We hebben een gemiddelde
klantwaardering van een 8,6.

100+ klanten

We hebben de afgelopen jaren
100+ klanten geholpen.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We werkten al samen met meer dan 100 tevreden klanten😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zijn altijd op zoek naar workshops zodat onze leden zich kunnen ontwikkelen. Voor sessies over werkgeluk werken we met WorkJoy samen. Een fijne partij die snel schakelt en werkt.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

WorkJoy geeft al twee jaar workshops bij ons. We hebben voor hen gekozen vanwege het diverse aanbod, de snelle communicatie en het prettige meedenken. Bedankt!

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij WorkJoy een workshop over complimenten gedaan. Het was een mooie en erg leerzame ochtend. Ook onze deelnemers waren heel erg enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij werken altijd samen met WorkJoy als we een training nodig hebben. Samen komen we altijd tot de perfecte invulling van onze workshops. Heel fijn samenwerken dus.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij boeken WorkJoy vaak als we events bij onze klanten hebben, waar wij de catering doen. Onze klanten zijn altijd erg blij met de bijdrage van WorkJoy. En wij trouwens ook!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met WorkJoy beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren met mooie workshops!

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact op

Interesse in een van onze incompany werkgeluk workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@workjoy.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 1974.