Incompany werkgeluk workshops voor bedrijven

Offerte aanvragen   |   Contact   |   ☎️  030 – 227 1974

Volg onze werkgeluk workshop

Verbindend communiceren

Home | Alle werkgeluk workshops | Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren

Een prettige communicatie zorgt voor meer werkgeluk. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Een fijne communicatie is meer dan alleen het overbrengen van een boodschap. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen weet wat er moet gebeuren, maar een beetje chemie in de communicatie is ook essentieel. Wanneer er namelijk met aandacht voor elkaar wordt gecommuniceerd, stimuleert dat de teamspirit, de prestaties én het werkgeluk.

Leer in de workshop Verbindend communiceren met begrip en aandacht te communiceren en creëer meer geluk en werkplezier op kantoor

Maar hoe doe je dat precies, verbindend communiceren? Dat ontdekken jij en je collega’s tijdens deze interactieve workshop. Je leert de achtergrond van verbindend communiceren kennen en oefent ook om de communicatie-technieken in de praktijk toe te passen. Zo merk je meteen wat voor jou wel en niet goed werkt en wat de beste manier is om de onderlinge relatie en het teamgevoel te versterken. Daarnaast werken we in de workshop aan een concrete next step. Die maakt het eenvoudig om in de toekomst verbindend met elkaar te communiceren.

Willen jij en je collega’s ook genieten van de voordelen van verbindend communiceren? Volg dan deze leuke en leerzame workshop. Hieronder beschrijven we wat we allemaal gaan doen.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We beginnen met reflectie: wat wordt er nu al gedaan op het gebied van verbindend communiceren? En welke stappen willen jij en je collega’s graag zetten?
 • We gaan de voordelen van verbindend communiceren bij langs. Wat levert het – individueel en als collectief – precies op?
 • We behandelen rapport maken: een belangrijke tool waarmee je de communicatie persoonlijker en meer verbindend maken.
 • Je gaat aan de slag met begrippen als coulance, wederzijds begrip en perspectief nemen en brengt het geleerde direct in de praktijk.
 • We behandelen de rol van taal- en woordkeuze op verbindend communiceren en je leert wat daarin wel en niet werkt.
 • Je doet tijdens de workshop veel leuke oefeningen en rollenspellen om het verbindend communiceren te internaliseren.
 • Om ook na de workshop aandacht te besteden aan verbindend communiceren, maken we een stappenplan om ook op kantoor te communiceren met aandacht voor elkaar.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt meer kennis over verbindend communiceren en weet waarom dit een waardevolle skill op de werkvloer én daarbuiten is.
 • Je kent de waarde van rapport maken en weet hoe je de ‘klik’ het beste tot stand brengen.
 • Je kan coulance, wederzijds begrip en perspectief nemen op de juiste manier toepassen om met respect en aandacht te communiceren.
 • Je hebt praktische ervaring opgedaan over de invloed van taal- en woordkeuze op verbindend communiceren.
 • Je verlaat de workshop met een concreet plan van aanpak om voortaan verbindend te communiceren, waardoor je werkgeluk naar een hoger niveau wordt getild.
Trainer van de workshop

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze workshop wordt gegeven door:


Carlijn

Carlijn heeft ruime ervaring als trainer en coach binnen verschillende grote organisaties in Nederland. Sinds 2019 organiseert ze ook voor WorkJoy workshops. De onderwerpen van die workshops richten zich vooral op de verschillende disciplines van persoonlijk leiderschap.

Workshops met Carlijn zijn interactief en praktijkgericht. Na het leggen van een theoretisch kader zijn de deelnemers daarom voornamelijk zelf aan de slag met de nieuwe stof. Zo ontstaan razendsnel inzichten en krijgen ze de nieuwe kennis en kunde snel onder de knie. Op die manier zorgt Carlijn voor een optimaal leerrendement voor iedere deelnemer.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€845,00Max. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00Max. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.895,00Max. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00Max. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

Voor het resultaat van de workshop is het belangrijk dat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van jullie situatie. Daarom doorlopen we als voorbereiding deze stappen:

 1. Na het ontvangen van jouw aanvraag plannen we een digitaal of face to face gesprek in. We vinden het leuk om kennis te maken en horen graag meer over jullie behoefte. Na het gesprek sturen we een vrijblijvende offerte op.
 2. Willen jullie samenwerken? Geweldig! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier toe zodat we de casus perfect in beeld brengen.
 3. Met alle verzamelde input gaan we aan de slag. We stemmen het programma van de workshop af op jullie behoefte. Je ontvangt van ons een concept programma zodat we weet hoe de workshop er concreet uit ziet. Natuurlijk mag je hier nog feedback op geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van onze actief-leren methode. Die zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen toewerken naar een optimaal leerrendement.

De actief leren-methode betekent dat de deelnemers veelvuldig zélf aan de slag gaan. Om dat te realiseren wisselen onze traienrs de theorie doorlopend af met praktijkonderdelen zoals opdrachten. reflectie, debat en intervisie. Dankzij deze werkwijze ontstaan er snel inzichten en handvatten die deelnemers in hun werkende leven kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor deze workshop. Binnen 48 uur in je inbox.

Deze workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze werkgeluk workshop volgen?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je inbox.

Heb je advies nodig? Onze coördinatoren helpen je graag.

We werkten al samen met meer dan 100 tevreden klanten😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zijn altijd op zoek naar workshops zodat onze leden zich kunnen ontwikkelen. Voor sessies over werkgeluk werken we met WorkJoy samen. Een fijne partij die snel schakelt en werkt.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

WorkJoy geeft al twee jaar workshops bij ons. We hebben voor hen gekozen vanwege het diverse aanbod, de snelle communicatie en het prettige meedenken. Bedankt!

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij WorkJoy een workshop over complimenten gedaan. Het was een mooie en erg leerzame ochtend. Ook onze deelnemers waren heel erg enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij werken altijd samen met WorkJoy als we een training nodig hebben. Samen komen we altijd tot de perfecte invulling van onze workshops. Heel fijn samenwerken dus.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij boeken WorkJoy vaak als we events bij onze klanten hebben, waar wij de catering doen. Onze klanten zijn altijd erg blij met de bijdrage van WorkJoy. En wij trouwens ook!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met WorkJoy beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren met mooie workshops!

8,6 waardering

We hebben een gemiddelde
klantwaardering van een 8,6.

100+ klanten

We hebben de afgelopen jaren
100+ klanten geholpen.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact op

Interesse in een van onze incompany werkgeluk workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@workjoy.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 1974.