Incompany werkgeluk workshops voor bedrijven

Offerte aanvragen   |   Contact   |   ☎️  030 – 227 1974

Volg onze werkgeluk workshop

Focus en aandacht

Home | Alle werkgeluk workshops | Focus en aandacht

Workshop Focus en aandacht

Wij mensen zijn snel afgeleid. Door een telefoontje, een filmpje van een gekke kat of de gedachten aan een belangrijke afspraak verliezen we onze focus. Dat is jammer en vervelend. Want zonder focus en aandacht krijg je een stuk minder voor elkaar en lukt het je niet om ontspannen te werken. Dat zorgt ervoor dat je met minder plezier en energie aan de slag gaat. Tijd voor verandering dus! En daar kan deze werkgeluk workshop bij helpen.

Workshop Focus en aandacht: ontdek hoe jij met focus en aandacht kunt werken, zodat je met veel plezier meer gedaan krijgt op een dag

Gefocust zijn betekent dat je je volledige aandacht bij jouw werkzaamheden hebt en weinig last hebt van aandacht wisselingen. Wanneer je dat goed kan, krijg je meer voor elkaar en kost het je minder energie op de koop toe. In deze workshop leer je om met focus en aandacht te werken. Je duikt eerst in de theorie, leert wat bij jou voor afleiding zorgt en gaat daarna aan de slag om jouw concentratie te trainen. Aan het einde van de workshop heb je een actieplan in handen om met focus en aandacht te werken. Je zult zien dat niet alleen je productiviteit, maar ook je werkgeluk een vlucht neemt!

Willen jij en je collega’s het werkgeluk vergroten door aandacht te besteden aan jullie focus en aandacht? Dan is deze workshop geschikt. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de workshop

De punten hieronder geven een indicatie van de workshop. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We maken de huidige stand van zaken inzichtelijk: zijn er momenten waarop het lukt om met focus en aandacht te werken? Wat zijn je valkuilen en uitdagingen?
 • We verdiepen ons in de werking van focus en aandacht in het brein en je leert waarom het zo belangrijk is om je niet te laten afleiden.
 • Je komt erachter waarom mensen zo snel afgeleid raken. Ook breng je in kaart welke factoren voor afleiding zorgen.
 • We geven diverse technieken, handvatten en tips om met meer focus en aandacht te werken. Je brengt deze tips in de praktijk, zodat je meteen het effect ervaart.
 • We behandelen focus en aandacht op teamniveau: wat kan jij zelf bijdragen aan de focus en aandacht van anderen?
 • Je maakt een persoonlijk plan wat jij in je werk gaat toepassen voor meer focus en aandacht. 
 • We maken jouw plan van aanpak nog krachtiger met inzichten uit de neuropsychologie en gedragswetenschap.
Resultaten van de workshop

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt meer inzicht in de werking van je brein en waarom het zo belangrijk en plezierig is om met focus en aandacht te werken.
 • Je ontdekt hoe je met focus werkt, zodat je zonder stress meer voor elkaar krijgt.
 • Je leert hoe je afleiding de baas blijft.
 • Je hebt verschillende tips & tricks om je focus en aandacht te trainen en geconcentreerd te werken.
 • Je hebt een plan gemaakt met concrete acties zodat jij met meer focus en aandacht aan de slag kunt. Daardoor ben je productiever, energieker en haal je meer plezier uit je werk.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00Max. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00Max. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00Max. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00Max. 15 (meer in overleg)

Proces voor de workshop

Voor het resultaat van de workshop is het belangrijk dat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van jullie situatie. Daarom doorlopen we als voorbereiding deze stappen:

 1. Na het ontvangen van jouw aanvraag plannen we een digitaal of face to face gesprek in. We vinden het leuk om kennis te maken en horen graag meer over jullie behoefte. Na het gesprek sturen we een vrijblijvende offerte op.
 2. Willen jullie samenwerken? Geweldig! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier toe zodat we de casus perfect in beeld brengen.
 3. Met alle verzamelde input gaan we aan de slag. We stemmen het programma van de workshop af op jullie behoefte. Je ontvangt van ons een concept programma zodat we weet hoe de workshop er concreet uit ziet. Natuurlijk mag je hier nog feedback op geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de workshop afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een workshop is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


We maken tijdens onze workshops gebruik van onze actief-leren methode. Die zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen toewerken naar een optimaal leerrendement.

De actief leren-methode betekent dat de deelnemers veelvuldig zélf aan de slag gaan. Om dat te realiseren wisselen onze traienrs de theorie doorlopend af met praktijkonderdelen zoals opdrachten. reflectie, debat en intervisie. Dankzij deze werkwijze ontstaan er snel inzichten en handvatten die deelnemers in hun werkende leven kunnen toepassen.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor deze workshop. Binnen 48 uur in je inbox.

Deze workshop in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes? We kunnen de workshop aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze werkgeluk workshop volgen?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor deze workshop.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je inbox.

Heb je advies nodig? Onze coördinatoren helpen je graag.

We werkten al samen met meer dan 100 tevreden klanten😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zijn altijd op zoek naar workshops zodat onze leden zich kunnen ontwikkelen. Voor sessies over werkgeluk werken we met WorkJoy samen. Een fijne partij die snel schakelt en werkt.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

WorkJoy geeft al twee jaar workshops bij ons. We hebben voor hen gekozen vanwege het diverse aanbod, de snelle communicatie en het prettige meedenken. Bedankt!

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij WorkJoy een workshop over complimenten gedaan. Het was een mooie en erg leerzame ochtend. Ook onze deelnemers waren heel erg enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij werken altijd samen met WorkJoy als we een training nodig hebben. Samen komen we altijd tot de perfecte invulling van onze workshops. Heel fijn samenwerken dus.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij boeken WorkJoy vaak als we events bij onze klanten hebben, waar wij de catering doen. Onze klanten zijn altijd erg blij met de bijdrage van WorkJoy. En wij trouwens ook!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met WorkJoy beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren met mooie workshops!

8,6 waardering

We hebben een gemiddelde
klantwaardering van een 8,6.

100+ klanten

We hebben de afgelopen jaren
100+ klanten geholpen.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact op

Interesse in een van onze incompany werkgeluk workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@workjoy.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 1974.