Chat with us, powered by LiveChat

40+ inspirerende werkgeluk activiteiten

Kennisbank   |   Contact   |   ☎️  030 – 227 1974

Home | Alles over het boeken van een werkgeluk training

Alles over het boeken van een werkgeluk training

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Overwegen jullie een werkgeluk training te volgen? Dan ben je vast benieuwd wat je van zo’n training mag verwachten. Hoe gaat dat in zijn werk en wat voor soort trainingen zijn het? En waarom is het zo belangrijk om hierin te investeren? In dit artikel gaan we deze vragen beantwoorden.

Maar eerst iets over ons. Aangenaam, wij zijn WorkJoy. WorkJoy is een collectief van ervaren trainers die workshops organiseren op het gebied van werkgeluk. Omdat gelukkige medewerkers productiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Wij geloven daarom dat investeren in werkgeluk geen kostenpost, maar een belangrijke investering is.

Onze trainingen: actief leren voor optimaal resultaat

In onze trainingen stimuleren we deelnemers om actief te leren. Dit betekent dat we theorie afwisselen met een variatie aan praktijkelementen, in verschillende groepsvormen. Deze combinatie noemen wij ‘actief leren’. Hierdoor krijgen deelnemers de nieuwe kennis en kunde razendsnel onder de knie. Zo realiseren we een optimaal leerrendement.

Een training die het werkgeluk van medewerkers bevorderd

Een werkgeluk training kan vrij breed zijn. Dat komt omdat het er maar net om gaat waar jullie medewerkers behoefte aan hebben. Wij organiseren bijvoorbeeld 25 verschillende trainingen, die allemaal een andere discipline van werkgeluk behandelen. Wel zijn er een paar verschillende categorieën waarin deze trainingen zijn opgedeeld. We onderscheiden 4 verschillende hoofdonderwerpen waarop een werkgeluk workshop gebaseerd kan zijn: persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en teamgevoel, vaardigheden en leidinggeven.

Werkgeluk training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is één van de belangrijke factoren die het werkgeluk van medewerkers bepalen. Door medewerkers te stimuleren om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling (en hierin te faciliteren) draag je direct bij aan het werkgeluk van je medewerkers.

Een onderwerp dat hier bijvoorbeeld mooi bij aansluit is de workshop ‘(Her)ontdek je why’. In deze workshop ga je actief aan de slag met het vinden van jouw passie en missie in je werk. De perfecte workshop als medewerkers hun passie (terug) willen vinden. Door het vinden van je ‘why’ verbeter je ook nog eens je drive, effectiviteit en prestaties. Met deze workshop ga je weer even terug naar de basis. Waarom doe ik dit werk ook alweer? En waar krijg ik meer en minder energie van?

Werkgeluk training op het gebied van teambuilding

De onderlinge relaties tussen collega’s wordt, net als persoonlijke ontwikkeling, ook ervaren als één van de belangrijke factoren voor werkgeluk. Om een betere relatie met je team en collega’s te ontwikkelen is een teambuilding training de uitgelezen kans. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Leuke, ontspannen workshops of meer diepgaande trainingen om je collega’s te leren kennen.

Denk aan de workshop ‘Lachen maar!’ waarin grenzen worden afgebroken en banden worden opgebouwd. En dat allemaal door de kracht van het lachen. Het resultaat: een veel soepelere samenwerking met je team. Niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook ontzettend leuk om te doen.

Of de workshop ‘Speeddaten met collega’s’ waarin je in korte tijd en in hoog tempo verbinding met elkaar maakt. Zodat je elkaar op een dieper, persoonlijker level leert kennen. Deze workshop draagt direct bij aan een goede relatie tussen jou en je collega’s waardoor er meer onderlinge acceptatie, meer respect en meer teamgevoel is. En dat zie je weer terug in het werkgeluk van werknemers.

Werkgeluk training op het gebied van vaardigheden

Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden draagt bij aan zelfontwikkeling en kan ervoor zorgen dat iemand kan groeien. Als werknemer, maar ook als mens. Dat zijn beide belangrijke punten voor werkgeluk. Mag en kan jij jezelf ontwikkelen door vaardigheden te verbeteren of nieuwe vaardigheden aan te leren? Dan zal jouw werkgeluk groeien.

Een mooi voorbeeld is onze workshop ‘Word de beste jij’. Daarmee ga je actief aan de slag met jouw doelen in jouw werk en privé-leven. Want wat wil je nou eigenlijk echt graag bereiken? Wat is jouw purpose? Vervolgens kun je bepalen welke vaardigheden en mogelijkheden je nodig hebt om deze doelen te bereiken.

Ook de workshop ‘Talenten ontdekken’ draagt hieraan bij. Door je eigen talenten te kennen kun je benutten en doen waar jij echt goed in bent. En dat heeft een grote invloed op je werkgeluk.

Werkgeluk training op het gebied van leidinggeven

Medewerkers die zelf taken kunnen oppakken en vrijer worden gelaten zijn doorgaans gelukkiger in hun werk. Dit geldt niet voor 100% van de beroepsbevolking, maar het grootste deel is absoluut gebaat bij autonomie. Belangrijk is dan, dat jij als leidinggevende weet hoe je dit kunt stimuleren en sturen. Hoe mooi is het dan dat er workshops zijn die jou helpen om je medewerkers in hun kracht te zetten? Zodat ze geprikkeld worden om initiatief te nemen en dingen op te pakken.

Een mooi voorbeeld daarvan is de workshop ‘De kracht van complimenten‘. Deze kan door medewerkers worden gevolgd, maar wordt ook regelmatig geboekt door een groep leidinggevenden. Hierin leer je hoe je écht effectieve complimenten geeft, waardoor werknemers kunnen groeien.

Waarom zou je in een werkgeluk training voor medewerkers investeren?

Zoals je hierboven kon lezen zijn werkgeluk trainingen nauw verbonden met factoren die ervoor zorgen dat mensen gelukkig zijn in hun werk. Alleen daarom al zou je moeten investeren in werkgeluk workshops voor je medewerkers. Het is niet alleen leuk om te doen, maar draagt ook bij aan een positieve werksfeer, een betere samenwerking en betere prestaties. Een belangrijke investering dus.

Kunnen we je nog ergens mee helpen? 👋

  • Op zoek naar een losse werkgeluk workshop? Bekijk hier alle 30+ workshops.
  • Willen jullie inspirerende werkgeluk activiteiten volgen? Bekijk ze ze hier.
  • Voor maximale impact bieden we een werkgelukweek of -maand. Lees hier alles.
  • Wil je vrijblijvend sparren over jullie behoefte? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over werkgeluk. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

De definitie van werkgeluk: wat is het precies?

De definitie van werkgeluk: wat is het precies?

Een vaste definitie voor de term werkgeluk is er niet direct. De term klinkt voor sommigen misschien wat zweverig. Iets waar veel nuchtere Nederlanders niet per se mee aan de slag gaan. Of waarvan ze niet direct het nut inzien. Werk is voor velen immers...

De rol van een werkgelukcoach

De rol van een werkgelukcoach

Het inhuren van een werkgeluk coach gebeurt steeds meer in organisaties. Het werkgeluk van medewerkers wordt steeds belangrijker gevonden. En dat is een positieve ontwikkeling! Er wordt steeds meer beseft dat 'werkgeluk' echt een aparte tak van sport is waar...

Werkgeluk loont: de voordelen van gelukkige medewerkers

Werkgeluk loont: de voordelen van gelukkige medewerkers

De definitie van gelukkig is: “met een gevoel van grote blijheid en harmonie”. Dat is nogal wat. Gelukkige medewerkers gaan met een gevoel van grote blijdschap en harmonie naar hun werk. En het kan niet anders dan dat je daar als organisatie voordelen van...

8,6 waardering

We hebben een gemiddelde
klantwaardering van een 8,6.

100+ klanten

We hebben de afgelopen jaren
100+ klanten geholpen.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We werkten al samen met meer dan 100 tevreden klanten😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zijn altijd op zoek naar workshops zodat onze leden zich kunnen ontwikkelen. Voor sessies over werkgeluk werken we met WorkJoy samen. Een fijne partij die snel schakelt en werkt.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

WorkJoy geeft al twee jaar workshops bij ons. We hebben voor hen gekozen vanwege het diverse aanbod, de snelle communicatie en het prettige meedenken. Bedankt!

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij WorkJoy een workshop over complimenten gedaan. Het was een mooie en erg leerzame ochtend. Ook onze deelnemers waren heel erg enthousiast.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Wij werken altijd samen met WorkJoy als we een training nodig hebben. Samen komen we altijd tot de perfecte invulling van onze workshops. Heel fijn samenwerken dus.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij boeken WorkJoy vaak als we events bij onze klanten hebben, waar wij de catering doen. Onze klanten zijn altijd erg blij met de bijdrage van WorkJoy. En wij trouwens ook!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met WorkJoy beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren met mooie workshops!

Peter Houtman

Coördinator

Neem contact op

Interesse in een van onze incompany werkgeluk workshops?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@workjoy.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 1974.