ONDERSTEUNING & ONTWIKKELING HRM

Je bent hier: Home » Ondersteuning & ontwikkeling HRM

KENNIS EN KUNDE BINNEN DE EIGEN ORGANISATIE

Als organisatie meer sturen op werkgeluk maar niet de kennis in huis om te zorgen voor gelukkige werknemers? Geen probleem – het valt te leren! We helpen graag met de ontwikkeling, ondersteuning en opleiding van hrm-afdelingen die zich willen richten op werkgeluk.

Hrm professionals hebben doorgaans veel kennis en kunde. Toch is het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van een geluksgericht personeelsbeleid voor velen een nieuw gebied. Het is een complex, nauwkeurig werk dat tijd en zorgvuldigheid vereist. Het is immers zonde als de inspanningen geen optimaal effect hebben. We helpen daarom graag bij de ondersteuning en ontwikkeling van hrm professionals. Door coachingstrajecten, e-learnings, trainingen en workshops maken we mensen nóg beter in hun vak. Zo krijgen zij alle handvatten om voor werkgeluk in de organisatie te zorgen.

Werving & Selectie of detachering
Liever permanent iemand aanwezig op de hrm afdeling maar niet de juiste mensen in huis? We beschikken over een grote pool aan specialisten binnen hrm en recruitment. Professionals die hun sporen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Die weten hoe onze strategieën en aanbevelingen optimaal uitgevoerd kunnen worden. En die weten hoe de moderne medewerker gevonden en gebonden kan worden. Ze kunnen het team ongetwijfeld versterken en we stellen ze daarom vol vertrouwen aan jullie voor.

coaching ondersteuning

KORTE LIJNEN

Korte lijnen en regelmatige in house aanwezigheid zorgen voor optimale samenwerking.

KENNISOVERDRACHT

Uw medewerkers krijgen alle kennis en kunde om zelf een geluksgericht personeelsbeleid te voeren.

DETACHERING

Kennis en kunde wordt op flexibele basis binnen de organisatie gebracht zolang dat nodig is.

MAKKELIJK & SNEL

Onze pool van hrm en recruitment professionals staat al klaar. Makkelijk en snel.

a

HOE WE WERKEN

Iedere organisatie heeft zijn krachten, zwaktes, kansen en uitdagingen. de hrm afdeling doeltreffend ontwikkelen en ondersteunen begint dan ook bij een scherpe analyse van de ontwikkelingsbehoefte. Voordat we een ontwikkelingstraject starten met onze klant, gaan we in gesprek om te achterhalen waar de focus moet liggen. Moeten we mensen trainen? Hoeven we slechts te monitoren? Zijn de juiste mensen en/of kennis aanwezig? Ligt de behoefte bij de recruitment of het beleid?

Ontwikkelplan
Door een goede ontwikkelingsanalyse kunnen we een op maat gemaakt plan opstellen. Dit plan kan bestaan uit verschillende modules; e-learnings, workshops, trainingen, coachingstrajecten, et cetera. We bewaken de voortgang door regelmatig te meten hoeveel progressie er is gemaakt. Zo bereiken we samen het einddoel: completere hrm medewerkers, met alle kennis over geluksgericht personeelsbeleid.

Indien de klant niet de juiste mensen in huis heeft kunnen we hrm professionals aanbieden. Zij kunnen helpen met het bedenken, implementeren en uitvoeren van het geluksgerichte personeelsbeleid. Dit doen we op basis van werving en selectie of op basis van detachering.

  • Inventarisatie ontwikkelingsbehoefte

    Samen met de klant inventariseren we waar de ontwikkelingsbehoefte ligt. Welke kennis en skills zijn al aanwezig, en welke ontbreken?

  • Opzet ontwikkelingsplan

    We stellen op basis van de behoefte een ontwikkelingsplan samen. Een combinatie van e-learning, workshops, training en coaching.

  • Voortgangscontrole

    Door regelmatig de voortgang te meten bewaken we dat we het doel halen: hrm professionals met kennis van werkgeluk.

VERDER PRATEN?

030 - 227 1974

welkom@workjoy.nl

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off