INFORMATIE OVER ZAKELIJK FLIRTEN > 5 TIPS

Je bent hier: Home » Informatie » Zakelijk flirten » 5 tips om zakelijk te flirten op de werkvloer

5 tips om zakelijk te flirten op de werkvloer

Zakelijk flirten is een methode om meer diepe, waardevolle connecties op te bouwen met jouw stakeholders op werk. Of dat nu collega’s, klanten of managers zijn. Met deze techniek leer je om jouw gesprekspartner centraal te stellen, je aandacht volledig te focussen op het gesprek en zo een grotere impact uit te oefenen op je eigen succes. Interessant? Dan kan je er in dit artikel meer over leren:  Zakelijk flirten: zoek verbinding, verhoog je succes.

Wil je de techniek direct in de praktijk brengen? Dan delen we graag alvast vijf tips met je:

1. Een goede eerste indruk

Ze zeggen dat een goede eerste indruk essentieel is voor het verloop van het gesprek. Je kan het daarom maar beter goed doen en gelukkig heb je het ook zelf in de hand. Zorg voor een glimlach, heb een open houding en je zal zien dat je gesprekspartner daarin mee gaat. Een goede handdruk is ook belangrijk bij de eerste indruk. Allemaal gelukt? Fijn, de basis is gelegd.

2. Oogcontact

Veel mensen vinden oogcontact eng. Maar het zorgt er juist voor dat je zelfverzekerd overkomt en stevig in je schoenen staat. Daarnaast leg je er een connectie mee: oogcontact geeft jouw gesprekspartner het gevoel dat je oprechte interesse hebt. Je moet zeker niet gaan staren, maar probeer iemand regelmatig in de ogen aan te kijken.

3. Onthoud iets persoonlijks

Als je een persoonlijke klik wilt maken, zal je ook persoonlijke dingen moeten onthouden. Weet je van je gesprekspartner dat hij net op vakantie is geweest? Laat daar eens iets over vallen. Veel mensen vinden het een drempel op over zulke zaken te beginnen. Maar jouw gesprekspartner had het in eerste instantie al nooit aan je vertelt als hij of zij geen (potentiële) goede band met je heeft. Aarzel dus niet. Juist door persoonlijke onderwerpen schep je een vertrouwensband.

4. Complimenteer iemand

En dan niet over de schoenen die iemand vandaag aan heeft. Las je laatst een interessant stuk van je gesprekspartner op LinkedIn? Of wellicht woonde je laatst een meeting bij waarin je gesprekspartner een scherpe opmerking maakte. Je moet niet complimenteren als je het niet meent. Maar als je wél een oprecht compliment wilt geven, schroom dan niet. Het kan een positieve impuls geven.

5. Heb een positieve mindset

Positiviteit straalt van je af en betaalt zich uit. Een positieve mindset zie je terug in iemands lichaamstaal, woordkeuze en intonatie. Anderen gaan daar graag in mee. Het resultaat is dat jullie samen in een positieve vibe komen. Zo worden je dingen gegund die jou anders wellicht niet gegund waren.

 

Deze vijf tips helpen je vast op weg om beter zakelijk te flirten. Zodra je deze techniek goed onder de knie hebt zal je zien dat je meer resultaat uit je gesprekken haalt. Zo kan je op ieder vlak succesvoller zijn als professional. Er zijn nog tal van manieren om zakelijk flirten onder de knie te krijgen en meer successen te behalen. Meer weten? We bieden een interessante workshop aan.

Verder lezen over zakelijk flirten

Zakelijk flirten

Workshop zakelijk flirten

color
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.workjoy.nl//
#27c3f0
style1
paged
Posts laden
/home/workfuel/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.workjoy.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
E-mailadres
off
off