De expert in werkgeluk | Gelukkige werknemers, geweldige prestaties.
ADRES

Europalaan 2C, 3526KS, Utrecht

TELEFOON

030 - 227 1974

E-MAIL

welkom@workjoy.nl

Traplopen. Werkgevers van Nederland; stimuleer je werknemers.

Heb je vragen over ons of onze diensten?

Neem dan gerust contact op. We spreken je graag!

Contact
Posted by Comments Off on Traplopen. Werkgevers van Nederland; stimuleer je werknemers. Overig

Traplopen. Werkgevers van Nederland; stimuleer je werknemers.

Traplopen is een supergezonde work out op werk. Het is positief voor de fysieke, mentale en cognitieve gezondheid. Daarmee is het essentieel voor de vitaliteit van medewerkers. Maar toch blijkt de lift op kantoor nog vaak te winnen van de trap. Zonde, want het is een simpele en effectieve manier om het personeel meer te laten bewegen.

Trappen lopen is een van de meest gezonde bewegingen die je kan maken. Je werkt tegen de zwaartekracht in, en dat maakt het vele malen gezonder dan gewoon lopen. Tel daarbij op dat beweging  niet alleen een positief effect heeft op de conditie, maar ook op de hersenen. Reden genoeg voor werkgevers om hier meer aandacht aan te besteden. Het mooie is: met simpele aanpassingen kunnen al grote verbeteringslagen worden gemaakt.

Hoe kan een werkgever haar personeel stimuleren de trap te nemen?
Bijna zestig procent van de werkgevers stimuleert het personeel niet om de trap te nemen. Een gemiste kans! De werkgever heeft er namelijk duidelijke voordelen van. Fitte werknemers zijn productieve werknemers. Daarnaast is het een goede manier om het ziekteverzuim te reduceren. Wist je dat voldoende beweging per dag de kans op diabetes type 2 met 50% vermindert?

Er is de afgelopen jaren uitvoerig onderzoek gedaan naar hoe traplopen op werk effectief aangemoedigd kan worden. Hierbij wat tips:

– Hang door het gebouw posters op met stimulerende teksten om de trap te nemen.

– Vermeld de gezondheidsvoordelen van traplopen bij de ingang van de lift. Bijvoorbeeld: “traplopen vermindert het risico op hart- en vaatkwalen.”

– Beperk de beschikbaarheid van liften. Doe dit een week of zes, en traplopen zal een gewoonte worden  voor het personeel.

– Optimaliseer het trappenhuis. Maak het een fijne omgeving door muziek af te spelen en kunst op te hangen.

– Ruim belemmeringen uit de weg. Verwijder die zware deur, zorg voor frisse lucht en voorkom hitte of kou.

– Plaats kleurige pijlen of voetstappen die leiden naar de trap, zodat mensen die kunnen volgen.

– Doe mee met de Nationale Traploopweek. Een fantastisch initiatief van het Diabetesfonds. Ruim 200 bedrijven, waaronder KLM en de Rabobank, doen er al aan mee.

 

Dus werkgevers van Nederland, stimuleer je werknemers om de trap te nemen in plaats van de lift. Traplopen is een effectieve oplossing om medewerkers genoeg te laten bewegen. Dat heeft een positieve uitwering op de productiviteit en het ziekteverzuim.

 

 

Author
WorkJoy

WorkJoy wilt iedere werknemer in Nederland gelukkig maken. Omdat gelukkige werknemers zorgen voor geweldige prestaties. Door werkgeluk te ervaren presteren uw medewerkers beter en zijn ze duurzamer inzetbaar. Ze worden de beste versie van zichzelf – een ultieme situatie voor werkgever en werknemer. WorkJoy helpt organisaties over de volle breedte om deze situatie te realiseren.